Без категорії

Можна приймати ставки, чи втече закордон: Екснардеп та фігурант гучної афери “Укрбуду” на 300 млн вийшов з-під домашнього арешту під сміхотворно заставу

Вищий антикорупційний суд відпустив екснардепа та колишнього керівника Укрбуду Максима Микитася, у якого закінчився термін домашнього арешту, під заставу у розмірі 908 400 грн. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

ВАКС не називає імені підозрюваного, але Суспільне, посилаючись на повідомлення журналіста Олега Новікова, стверджує, що йдеться саме про Максима Микитася.

“Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП та змінив запобіжний захід ексочільникові однієї зі столичних будівельних компаній. Так, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту суд змінив на запобіжний захід у вигляді застави. Розмір грошової застави – 908 тис. 400 грн”, – йдеться у повідомленні.

На підозрюваного покладаються обов’язки: прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду, повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, носити електронний засіб контролю. Термін дії зобов’язань – два місяці.

  • Чому людина, котру звинувачують у розкраданні сотен мільйонів гривень та спробі дати хабар у десятки мільйонів вийшла на волю під гарантії менше мільйона, запитання до прокурорів та суддів
  • Джерело